Vorige pagina
Finalisten
Foto's

ANNONCEERTOERNOOI 2003

Het annonceertoernooi was dit jaar weer een echt evenement binnen onze vereniging.
In de voorronden streden 24 leden om een finaleplaats, er werd op diverse avonden gespeeld in poules van 4 personen.
De bedoeling was dat een ieder, na rato van zijn moyenne, caramboles maakte over band, over de rode, rechtstreeks en over 3 banden. Vooraf moest wel even worden gemeld wat men van plan was te spelen.

De beste 10 gingen door naar de finale, die op 8 december is gespeeld. Helaas moest Roel Poot wegens werkzaamheden in buitenland verstek laten gaan, dat gaf de eerste reserve Jan Gieskens de gelegenheid, waar hij erg naar uit zag, om mee te doen aan de finale.

Het is een heel gezellige finale-avond geworden. Na loting om 7 uur werden de partijen ingedeeld. Er werd fanatiek maar sportief gestreden, ieder speelde 3 partijen.
Soms was het moeilijk om je annonce voor de arbiter hoorbaar te maken, het rumoer aan de spreektafel belette dat regelmatig, het mocht de pret echter niet drukken.

Uiteindelijk waren er 2 deelnemers die alle 3 de partijen wisten te winnen, nl. Joop van Beek en Pons Gomez. Deze moesten in een finale, over de helft van het aantal caramboles, uitmaken wie de wisselbeker, beker en het grote geld mee naar huis mocht nemen.

Pons was, na een zinderende partij, waar je een speld bij kon horen vallen, de uiteindelijke winnaar. Joop kwam 3 caramboles te kort en werd verdienstelijk tweede. Johan van Oostrum werd, als best of the rest, derde.
De eerste drie kregen een beker en een geldbedrag, de overige finalisten ontvingen een leuke prijs. Bekers en prijzen waren beschikbaar gesteld door Ted Jansen.

Dankzij de voortreffelijke leiding van Leen Hoogendoorn, de bereidwillige medewerking van diverse arbiters en de verzorging van Wietze de Jong kunnen we terugzien op een prima verlopen toernooi.

Uitslag in procenten:
1.Pons Gomez375
2.Joop van Beek375
3.Johan van Oostrum326
4.Harry van Holland308
5.Jan Gieskens304
6.Johan Dohmen303
7.Sjef van Beurden292
8.Wim de Rooij279
9.Edwin Frederiks263
10.Ted Jansen221

Foto’s zie …. Op deze website.

HR beelden zijn op aanvraag te verkrijgen bij Wim de Rooij